maanantai 1. kesäkuuta 2009

Minulla on ollut viime aikoina tunne kuin minua pihtisynnytettäisiin uuteen elämään. Niin kuin olisin pimeässä käytävässä ja toisesta päästä minua työnnettäisiin ja toisesta päästä vedettäisiin kohti jotain uutta ja vähän pelottavaa, mutta samalla kiehtovaa maailmaa, mutta jokin minussa vastustaa.

Mietin johdatusta, miten konkreettista se on, ja onko sitä, vai onko kysymys ylikuumenneesta mielikuvituksestani. Huomaan ajattelevani armolahjoja, onko niitä todella, vai ovatko ne vain vapaiden suuntien hömpötystä. Ja onko niin, että joskus Jumala voi kertoa meille asioita muiden ihmisten välityksellä. Mutta miksi minulle käy niin, että kiinnyn valtavasti tällaiseen ihmiseen, jonka koen tuoneen minulle erityisen viestin. En osaakaan ottaa viestiä pelkästään vastaan, vaan leimaudun häneen, haluan yhtäkkiä kertoa kaikki asiani ventovieraalle ihmiselle ja kuvittelen, että hän ymmärtää, hän osaa auttaa. Se on kummallista, enkä osaa päättää, pitääkö minun hillitä itseäni, vai pitääkö mennä tunteen mukaan ja kertoa asiat, jotka haluan kertoa. Tästä nyt ei varmaan kukaan ulkopuolinen tajua mitään, vaan eipä tällä blogilla monta lukijaa olekaan.

5 kommenttia:

 1. Hmm, minä ehkä kertoisin, jos kerran olisi kertomisen tarve, mutta koettaisin valvoa tuossa kohtaa, etten kuvittelisi hänen ymmärtävän ja auttavan.

  VastaaPoista
 2. Jos uskoo, että Raamattu on
  Jumalan Sana, niin uskoo, että
  armolahjoja on; on myös armolahjojen
  nimellä kulkevaa matkimista, sekin
  lukee Raamatussa.

  Enkelit ovat palvelukseen lähetettyjä
  henkiä, lukee Raamatussa.

  Kenelle enkeleistä hän koskaan
  on sanonut: "Istu minun oikealle
  puolelleni, kunnes minä panen sinun vihollisesi sinun jalkojesi
  astinlaudaksi"?

  Eivätkö he
  kaikki ole palvelevia henkiä,
  palvelukseen lähetettyjä
  niitä varten, jotka
  saavat autuuden periä?

  Jotkut
  sanovat niitä nähneensä, mutta
  en ole sillä kannalla, että niillä
  kehuskellaan.

  VastaaPoista
 3. Eikö pihtisynnyttäminen ole vähän niinkuin
  pakkosynnytys?

  Jos tarkoitat johdatuksella Jumalan johdatusta, se on Vapaan tahdon valinta, ei pihti/pakko synnytys.

  VastaaPoista
 4. Oho, tänne on tullut kommentteja, ihanaa, kiitos niistä!

  Merja, jotenkin minun psyykeni toimii kyllä niin, että kerron toiselle asioita, koska uskon hänen ymmärtävän ja ymmärryksellään auttavan, vaikkei hän ehkä tietoisena työnään auttamaan pystyisikään. Jos en usko saavani ymmärrystä, niin ei minua sitten kyllä huvita kertoakaan.

  Hei Anonyymi, on kai se pihtisynnyttäminen jonkinlainen pakkosynnytys, mutta toisaalta ihmisenhän on pakko syntyä kun aika tulee täyteen. Pihtisynnytys vaan oli mielikuva, joka itselleni tuli, kun mietin tätä nykyistä olotilaani. Koen, että pitäisi rohkeammin uskaltautua heittäytyä jonkin sellaisen varaan jota kai voi kutsua Jumalan armoksi ja johdatukseksi, mutta jokin minussa hanaa vastaan. Siinä mielessä vapaata tahtoa ei tässä kohtaa enää ole, etten jotenkin voi täysin nollata tähän asti tapahtunutta. Jokin prosessi on käynnistynyt ja sillä on omat lakinsa ja jollakin tavalla on pakko syntyä, jonkinlaiseen uuteen maailmaan.

  Niin ja Raamattu, sehän se kipukohta minulla on, että mitä siitä pitäisi ajatella.

  VastaaPoista
 5. Pääasia on sydämen asia seurata Jeesusta niinkuin
  Hänen Sanansa sanoo, tätä Jumala kunnioittaa. Raamatun Sana on Jeesuksen antama apostolien
  oikea todistus jossa on myös esikuvia seassa opiksi
  ihmeellisestä Jumalan Rakkaudesta. Joh. 3:13-21.

  VastaaPoista